Pelan Pemasaran

BAGAIMANA MENJADI JUTAWAN BERSAMA AHB 

Ada 2 cara bagaimana anda boleh menjadi jutawan melalui perniagaan berasaskan bioteknologi Cordyceps oleh AHB. 


1. Melalui cara biasa yang akan diterangkan melalui page ini. 

2. Melalui sistem khas PENCETUS JUTAWAN SYSTEM (PJS). 

Sistem ini adalah suatu sistem duplikasi usahawan secara bersepadu yang akan membolehkan anda berjaya dan menjadi jutawan dengan cepat dan mudah melalui AHB. Sila rujuk menu PJS yang disediakan atau KLIK DI SINI.


AHB menyediakan pilihan pakej untuk disertai iaitu Silver, Gold, Platinum,Diamond dan Mobile Stokist. Sila pilih mana-mana pakej mengikut kemampuan anda. Setiap pakej mempunyai jumlah BV tersendiri. Disamping itu, setiap produk juga mempunyai BV yang tersendiri juga. Anda boleh pilih mana-mana produk yang disediakan mengikut jumlah BV pakej yang anda sertai samada hanya memilih satu produk sahaja atau menggabungkan pelbagai jenis produk

Jika anda suka atau pandai menjual, anda boleh menjual produk-produk yang luar biasa kesannya ini untuk mendapat keuntungan runcit. AHB menyediakan PLAN BISNES yang akan memberi BONUS kepada anda samada secara harian, bulanan, tahunan atau BONUS MEGA yang merupakan Aset tetap kepada anda secara PERCUMA bergantung kepada kemajuan perniagaan anda.

AHB akan membayar bonus kepada anda melalui 2 plan iaitu PLAN A dan PLAN B dimana kedua-dua plan ini akan berjalan serentak.

BONUS PLAN A (MALL A) 

1. BONUS PRESTASI(SPONSOR).

Apabila anda memperkenalkan pengedar baru dan mereka membeli produk AHB, anda akan menerima 10% daripada BV pembelian mereka. Ini bermakna anda akan mendapat RM30 (10%x300BV) jika mereka menyertai pakej Silver, RM90 (10%x900BV) untuk pakej Gold dan RM150 (10%x1,500BV) untuk Diamond.

 Tidak kira apa pakej yang anda sertai, anda boleh memperkenalkan mana-mana pakej kepada pengedar baru. Anda boleh memperkenalkan seberapa ramai yang anda mahu kerana tiada had ditetapkan. Lebih ramai anda perkenal, lebih banyak keuntungan yang anda akan dapat melalui bonus ini dan bonus-bonus yang seterusnya nanti. 

 2.BONUS PENGEMBANGAN KUMPULAN(PAIRING)
Setiap pembelian produk 300BV oleh pengedar baru adalah dianggap 1 unit. Jika pengedar baru menyertai sebagai Silver ialah 1 unit (300BV÷300BV=1 unit), Gold ialah 3 unit (900BV÷300BV=3 unit) dan Diamond ialah 5 unit (1500BV÷300BV=5 unit).

 Apabila terdapat pendaftaran 300BV (1 unit) di sebelah kiri dan 300BV (1 unit) di sebelah kanan anda (samada didaftarkan oleh anda, upline anda atau mereka yang berada di kiri atau kanan dalam rangkaian anda), ianya dianggap satu pasang. Anda akan menerima RM50 untuk setiap pasangan(pairing) yang berlaku.

 Maksima bonus pasangan atau bonus perkembangan kumpulan ini yang akan dibayar dalam satu hari ialah:

-20 pasang (20×50=RM1,000) untuk pakej Silver, 
-40 pasang (40×50=RM2,000) untuk pakej Gold, 
-70 pasang (70×50=RM3,500)untuk Platinum 
dan
 -100 pasang(100×50=RM5,000) untuk Diamond. 

Baki yang tidak cukup pasangan akan dibawa kehari seterusnya untuk menunggu pasangan. Baki yang menunggu pasangan ini tidak akan luput walaupun anda tidak aktif. Pengiraan pasangan ini adalah sehingga infiniti iaitu tiada had generasi ditetapkan. 

 Selain daripada menerima RM50, anda juga akan menerima 1 POINT untuk setiap pasangan yang berlaku. Lebih banyak pasangan yang berlaku di bawah anda, lebih banyak point yang anda akan terima. Point anda ini boleh dikumpul tanpa had masa dan boleh ditukar untuk BONUS MEGA atau ASET PERCUMA mengikut jumlah point terkumpul anda. Rujuk gambar di bawah untuk Aset yang boleh ditukar mengikut jumlah point.
3.BONUS ROYALTI
Anda akan menerima bonus royalti iaitu 5% daripada bonus pairing harian yang diterima oleh mereka yang diperkenalkan oleh anda secara terus. Jika orang yang diperkenalkan oleh anda menerima RM5,000 bonus paring pada hari tersebut, maka anda akan menerima RM250 (5%x5,000) sebagai bonus royalti daripada downline tersebut. Jika anda memperkenalkan 10 orang dan masing-masing mendapat RM5,000 bonus pairing sehari, maka anda akan menerima RM2,500 sehari (RM5,000 x 10 orang x 5%). 

 Anda akan menerima royalti bonus ini hingga level 2 jika anda sertai pakej Gold, hingga level 3 jika sertai pakej Platinum dan hingga level 5 jika sertai pakej Diamond dimana bonus royalti untuk level 2 hingga level 5 adalah masing-masing 1%. Walaupun peratusan ini nampak kecil, tetapi jumlah bonus yang anda akan terima adalah banyak kerana jumlah rangkaian anda diperingkat ini adalah ramai.BONUS PLAN B (MALL B) 

1. BONUS PENCAPAIAN PERIBADI – 10% CTO 

Apabila anda membuat pembelian peribadi, anda akan menerima BV bergantung kepada jenis produk dan jumlah pembelian anda. Contohnya 1 kotak Cordy Juize akan memberi anda 150BV. Setiap pembelian peribadi 450BV, anda akan mendapat 1 share.

Syarikat memperuntukkan 10% daripada BV jualan keseluruhan syarikat untuk bonus ini setiap bulan. Dengan itu jumlah BV jualan keseluruhan syarikat X 10% adalah jumlah keseluruhan bonus ini. Kemudian dibahagikan kepada jumlah keseluruhan share yang dicapai oleh semua pengedar. Maka akan dapat nilai RM untuk setiap share. 

 Berapa jumlah RM untuk anda?… Nilai RM untuk setiap share X jumlah share yang anda layak. (Setiap 450BV pembelian peribadi anda akan mendapat 1 share)

 2.BONUS PENGEMBANGAN KUMPULAN 

Bonus pengembangan kumpulan ialah bonus yang anda akan terima beberapa peratus daripada BV pembelian peribadi tajaan langsung anda setiap bulan hingga 10 level. Level 1 (5%), Level 2 hingga level 4 (4%), Level 5 hingga level 10 (3%). 

 CONTOH PENGIRAAN: Jika anda dan semua member dalam rangkaian anda hanya memperkenalkan 4 orang sahaja dan masing-masing hanya membuat pembelian peribadi hanya sebanyak 150BV sahaja, maka bonus pengembangan kumpulan yang anda akan terima sebulan adalah seperti yang ditunjukkan dalam jadual di bawah.


Jumlah bonus yang akan anda terima ini akan menjadi berlipat kali ganda jika anda memperkenalkan lebih ramai pengedar atau sekiranya pengedar dalam rangkaian anda membuat pembelian peribadi melebihi daripada 150BV sebulan. 

 Perlu diingat bahawa untuk mendapat 1 share dalam bonus pencapaian peribadi di atas (Bonus 1), pembelian peribadi mestilah 450BV. Oleh itu akan terdapat ramai pengedar dalam rangkaian anda akan membuat pembelian peribadi melebihi 450BV. Dengan itu anda akan menerima lebih banyak bonus pengembangan kumpulan ini. 

 3. BONUS KEPIMPINAN 

Bonus ini adalah bonus yang anda akan terima berdasarkan kepada jumlah bonus pengembangan kumpulan (bonus 2 di atas) dalam rangkaian anda. Jumlah peratus yang anda akan terima adalah bergantung kepada pangkat yang anda capai.


Apabila jumlah jualan kumpulan anda minima 5,000BV, anda akan menjadi Star Director (SD) dan layak mendapat 25% bonus daripada jumlah bonus pengembangan kumpulan anda setiap bulan. (Bonus 2 di atas).

 Apabila anda mempunyai minima 2 orang SD, anda telah menjadi Diamond Director (DD) dan layak menerima 50% bonus daripada jumlah bonus pengembangan kumpulan anda setiap bulan. 

 Apabila anda mempunyai minima 3 orang DD, anda menjadi Crown Director (CD) dan layak menerima 75% bonus daripada jumlah bonus pengembangan kumpulan anda setiap bulan. 

 Apabila anda telah mempunyai minima 4 orang DD, anda telah menjadi President Director dan layak menerima 100% bonus daripada bonus pengembangan kumpulan anda setiap bulan.

 4. BONUS TAHUNAN 

Bonus ini adalah berkongsi 5% daripada BV jualan keseluruhan syarikat untuk satu tahun apabila anda mencapai pangkat Diamond Director, Crown Director dan President Director.Datuk Siti menerima sekotak jus cordy dari leader AHB
Hadiah perkahwinan untuk Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari berupa Cordybelle.


Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd. (869859-H)

AJL:931818

No. 1-2 & 1-3, Jalan PJS 8/17, Dataran Mentari, 46150 Petaling Jaya Selangor, Malaysia.

Customer Service Hotline:

+603 5622 2600
+603 5622 2900 (Fax)
info@ahb2u.com

Operation Hours:

Mon - Fri - 10.00am - 7.00pm
Saturday- 10.00am to 2.00pm

Office is close on every Sunday and Public Holiday
Photobucket
PERHATIAN: Ini adalah laman web peribadi. Tiada kaitan dengan Syarikat MLM yang disertai. Tujuan laman web ini disediakan adalah bagi membantu ahli-ahli yang berdaftar di bawah kumpulan AHB Cordyceps4u untuk membuat promosi menaja ahli-ahli yang baru. Promosi boleh dilakukan secara online dan juga offline serta terpulang kepada kreativiti anda.
Laman web rasmi syarikat adalah di
http://www.ahb2u.com