AHB STAR AWARD 2015 team AKADEMI PENCETUS JUTAWAN

#INFO~BIOTEKNOLOGI CORDYCEPS OLEH ASIA HERBAL BIOTECH

POTENSI INDUSTRI BIOTEKNOLOGI 

 Pada ketika ini negara telahpun memasuki fasa kedua dalam membangunkan industri bioteknologi. Kini telah memasuki fasa untuk mengkomersialkannya. Malangnya ramai yang tidak tahu mengenai potensinya, sedangkan diperingkat global, bioteknologi telah menjadi satu industri yang besar dan berpengaruh. Nilai urusniaga bioteknologi dunia kini telah mencecah lebih daripada RM3 Trillion dengan pengelibatan lebih 5,000 syarikat. Kebanyakannya menguasai pasaran penjagaan kesihatan, kosmetik, pertanian dan sebagainya. 

 Di Malaysia sahaja kerajaan mensasarkan RM30 Billion untuk rancangan 5 tahun. Industri ini telah diberi taraf seperti Multimedia Super Coridor (MSC). Fokus utama juga kepada isu-isu yang berkaitan penjagaan kesihatan.


Banyak syarikat cuba melibatkan diri dalam perniagaan yang berasaskan bioteknologi untuk kesihatan ini tetapi tidak berkemampuan kerana melibatkan kepakaran yang tinggi dan perbelanjaan yang besar terutamanya diperingkat menjalankan kajian. 

 Antara syarikat yang berjaya menyahut cabaran sasaran kerajaan dalam National Bioteknology Policy RM30 Billion ini ialah Asia Herbal Biotech atau AHB. AHB adalah sebuah syarikat yang didokong oleh 3 Syarikat Gergasi dimana Penasihat Korporatnya ialah YAM Tengku Baharuddin Ibni Almarhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billah Shah. Beliau juga merupakan Tengku Temenggong negeri Terengganu.


Fokus AHB adalah kepada Bioteknologi berasaskan Cordyceps untuk kesihatan. Tidak ramai yang tahu mengenai cordyceps ini. Ini adalah kerana ianya hanya boleh didapati di Pergunungan Tibet dan harganya terlalu mahal iaitu mencecah hingga RM1,400 satu gram.
Terdapat dua jenis Cordyceps di dunia iaitu Cordyceps liar dan Cordyceps tanaman secara bioteknologi oleh AHB. Cordyceps liar semakin pupus kerana keghairahan mencari disebabkan oleh harganya yang mahal. Nilai berbillion USD diekspot ke Amerika dan Eropah setiap tahun. 

 AHB telah menerajui bioteknologi penanaman tisu cordyceps dengan perbelanjaan yang besar. Penanaman ini dilakukan di Wenshan, Yunan China dengan kerjasama sebuah universiti yang sememangnya terkenal sebagai pakar dalam bidang ini. Buat masa ini AHB adalah syarikat tunggal di Asia yang mengusahakan bioteknologi penanaman tisu cordyceps ini.

 Penghasilan cordyceps dengan penanaman tisu ini telah dipatenkan dan menjadi harta intelek AHB. Ini bermakna AHB sahaja yang boleh memasarkan cordyceps hasil dari bioteknologi tanaman semula ini. Untuk mendapat status harta intelek ini, AHB juga telah membelanjakan jumlah wang besar untuk membuat kajian dan sebagainya dalam berbagai aspek yang berkaitan.
Terdapat 4 fungsi utama yang luar biasa pada cordyceps. Fungsi-fungsi utama yang luar biasa inilah yang menyebabkan cordyceps begitu mahal sehingga hanya golongan tertentu sahaja yang mampu menggunakannya. Fungsi dan khasiat ini telah disahkan oleh saintis melalui lapuran klinikal jurnal yang dikeluarkan. Kajian berserta bukti-bukti yang menyeluruh telah dilakukan sebelum klinikal jurnal ini dikeluarkan oleh pakar-pakar saintis. Bukan mudah untuk saintis mengeluarkan lapuran klinikal jurnal ini.
Dengan usaha bioteknologi penanaman tisu cordyceps oleh AHB, harganya menjadi murah dan ini memberi peluang kepada orang ramai untuk menikmati faedah dan khasiat kesihatan yang luar biasa daripada produk-produk yang berasaskan cordyceps. Berbagai produk rawatan, pengekalan kesihatan dan kecantikan yang berasaskan cordyceps telah dikeluarkan oleh AHB. 

 Semua produk-produk AHB yang berasaskan cordyceps ini mempunyai sijil HALAL JAKIM dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia. Lain-lain pengesahan antarabangsa termasuklah pengesahan bebas racun dan dadah daripada Kementerian kesihatan Singapura dan sebagainya. Dengan sebab itu produk-produk AHB mudah untuk memasuki pasaran antarabangsa.
Walaupun baru sekitar 4 tahun produk-produk AHB berada dalam pasaran, telah terlalu banyak testimoni luar biasa yang diperolehi dari setiap produk yang dikeluarkan. Boleh dikatakan setiap usahawan AHB mempunyai banyak testimoni mereka yang tersendiri. Ini termasuklah testimoni untuk berbagai jenis penyakit dalaman atau luaran, pengekalan kesihatan dan kecantikan dan sebagainya. Inilah hasil khasiat dan fungsi luar biasa cordyceps. Sebahagian kecil diantara testimoni adalah seperti berikut.
HARGA PRODUK-PRODUK BERASASKAN CORDYCEPS AHB


Harga untuk CORDY KINZ adalah sama seperti harga CORDY JUIZ dan harga untuk CODI TEH TARIK adalah sama seperti harga CORDY CAFE. 


 Untuk pertanyaan dan tempahan produk-produk berasaskan cordyceps AHB, sila hubungi atau whatsapp /telegram ke 0194774970. 

 Asia Herbal Biotech bukan sahaja membuat pelaburan yang banyak untuk membolehkannya mengeluarkan produk-produk yang berasaskan cordyceps dengan harga yang murah dan dinikmati oleh orang ramai, ianya juga menawarkan peluang keusahawanan luar biasa yang amat menguntungkan ini untuk disertai. Malah ramai yang telah menggunakan peluang keusahawanan yang ditawarkan ini sebagai PLATFORM untuk mereka mencapai impian jutawan.

0 comments:

Datuk Siti menerima sekotak jus cordy dari leader AHB
Hadiah perkahwinan untuk Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari berupa Cordybelle.


Asia Herbal Biotech Sdn. Bhd. (869859-H)

AJL:931818

No. 1-2 & 1-3, Jalan PJS 8/17, Dataran Mentari, 46150 Petaling Jaya Selangor, Malaysia.

Customer Service Hotline:

+603 5622 2600
+603 5622 2900 (Fax)
info@ahb2u.com

Operation Hours:

Mon - Fri - 10.00am - 7.00pm
Saturday- 10.00am to 2.00pm

Office is close on every Sunday and Public Holiday
Photobucket
PERHATIAN: Ini adalah laman web peribadi. Tiada kaitan dengan Syarikat MLM yang disertai. Tujuan laman web ini disediakan adalah bagi membantu ahli-ahli yang berdaftar di bawah kumpulan AHB Cordyceps4u untuk membuat promosi menaja ahli-ahli yang baru. Promosi boleh dilakukan secara online dan juga offline serta terpulang kepada kreativiti anda.
Laman web rasmi syarikat adalah di
http://www.ahb2u.com